• +381 069 627 530
  • lag.fgdr@gmail.com
  • Trg Cara Lazara 1, 21300 Beočin

 

 

16.-17. marta 2017.

Delegacija LAG Fruška gora-Dunav je realizovala dvodnevnu posetu na poziv slovenačkih partnerima iz Regionalne razvojne agencije, Lokalne akcione grupe Doljenjska i Bela Krajina i GRM (Centar biotehnike i turizma), kao i udruženja DRPD u Novom Mestu. Tom prilikom smo naišli na izuzetno topao i srdačan doček naših slovenačkih kolega i prijatelja, napravljeni su dogovori koji se odnose na buduće oblasti saradnje i potpisan Sporazum o saradnji sa Razvojni center, Novo Mesto u  čijem sklopu radi LAS Dolenjska in Bela krajina, kao osnova za dugoročnu saradnju.

U organizaciji domaćina, organizovana je prezentacija jedinstvenog brenda u Sloveniji „Dobrota Dolenjske“, koji je okupio male i proizvođače tradicionalnih proizvoda i koji vičnim marketinskim nastupom, kvalitetom i prepoznatljivošću uspešno promoviše celu oblast Dolenjske na nacionalnom, pa i međunarodnom nivou.

Obilazak školskog podruma i modernog školskog Centra biotehnike i turizma koji trenutno pohađa 1300 učenika su pokazali visok nivo i viziju koja stoji u osnovi ove institucije i obezbeđuje njenu održivost u eri modernih tehnologija, koje čine jaku konkurenciju jer nude on-line usluge.

Poseban utisak tokom posete su ostavili učenici kulinarstva i mladi konobari iz Centra biotehnike i turizma koji su na vrhunskom nivou organizovali svečanu večeru za zvanice u svom restoranu u centru grada. Kuriozitet je da su u tom trenutku u poseti imali predstavnike ugostiteljske škole iz Beograda koji su savetodavno učestvovali u pripremi događaja.

Naš utisak je da je večera u pogledu menija i usluge bila organizovana na nivou restorana sa 4 Mišelin zvezdice. Veliki deo zasluga za prezentaciju domaćina na visokom nivou nosi direktor GRM, g. Tone Hrovat koji je sa pravom bio ponosan na svoje učenike.

About Post Author

Leave a Reply

All rights reserved