• +381 069 627 530
  • lag.fgdr@gmail.com
  • Trg Cara Lazara 1, 21300 Beočin

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će iz budžeta AP Vojvodine za 2017. godinu za oblast polјoprivrede biti izdvojeno osam milijardi dinara.

 

mirovic-i-nesa

 

(Tanjug) petak, 16.12.2016.

Mirović je tokom uručenja ugovora o sufinasiranju projekata izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata sa lokalnim samoupravama u Vojvodini, rekao da to znači da će u 2017. u polјoprivredu biti uloženo vše sredstava nego u 2016. godini.

Prema njegovim rečima, povećanje sredstava će se odnositi na skoro sve segmente polјoprivredne proizvodnje, a kao primer naveo je ulaganja u vodne objekte i objekte i sisteme za navodnjavanje u koje će biti uloženo 11 odsto sredstava više nu odnosu na predhodnu godinu. Povećanje će biti i u oblasti šumarstva za šta je u budžetu za narednu godinu, o kome će Skupština Vojvodine raspravlјati 20. decembra, predviđeno 261,8 miliona dinara.

„Na nama je da u saradnji sa lokalnim samoupravama i kompanijama koje će biti angažovane na realizaciji investicija opravdamo to povećanje sredstava i pokažemo da smo uspešni“, rekao je Mirović.Pokrajinski sekretar za polјoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević rekao je da današnjeg potpisivanja ugovora ne bi ni bilo da aktuelna Pokrajinska vlada uštedama nije uspela da obezbedi 280 miliona dinara za tu namenu.

Na Konkurs za sufinasiranje izgradnje i rekokonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije stiglo je ukupno više od 70 zahteva, a ukupan iznos zahtevanih sredstava premašivao je milijardu dinara, rekao je Radojević.“Posle pažlјivog razmatranja svih pristiglih prijava na konkurs odlučeno je da se potpišu ugovori sa 13 jedinica lokalne samouprave za sufinansiranje vodnih objekata u javnoj svojini ukupne vrednosti 147.836.539 dinara i sa 14 jedinica lokalne samouprave za objekte fekalne kanalizacije u ukupnom iznosu 141.151.968 dinara“, rekao je Radojević.

 

Preuzeto sa: http://www.dnevnik.rs/ekonomija/mirovic-iz-budzeta-pokrajine-osam-milijardi-za-poljoprivredu

 

About Post Author

Leave a Reply

All rights reserved