Извештај са LEADER 2 Конференције

У периоду 28 – 29. новембра 2015., у хотелу „Норцев“ на Фрушкој гори је одржана LEADER 2 Конференција у организацији Локалане акционе групе (ЛАГ) Фрушка гора-Дунав, са међународним учешћем око 65 учесника из земље и региона, Р. Хрватске и БИХ.


Рад на Конференцији:
Председник ЛАГ Фрушка гора – Дунав је потписао Протокол о сарадњи са г. Иваном Добошом испред ЛАГ Барања, са гђом Сањом Ступар испред Регионалне развојне агенције „Срем“ и Повељу о придруженом чланству са директором ЈП „Национални парк Фрушка гора“, г. Радованом Дурутовићем.
Уследила је панел дискусија „LEADER Парламент“ коју су водили г. Роман Хакен и г. Драган Мирковић, на којој су учесници могли да чују докле се стигло са реализацијом акредитације Републике Србије за спровођење IPARD 2 програма, као и о чешким искуствима у реализацији LEADER програма.
Након панел дискусје рад на Конференцији се симултано одвијао на кроз 5 радионица.
По завршетку радионица чланство је присуствовало првој редовној седници Скупштине ЛАГ Фрушка гора – Дунав.


Други дан рада Л2К
Други дан Конференције је предвиђао припремни корак у изради Локалне развојне стратегије (ЛРС) у коме би чланство добило информацију о планираним корацима у будућем процесу израде Стратегије и њиховој улози у том процесу. Уследила је дискусија који су иницирале хрватске колеге и које су изнеле њихова исксутва у почетним корацима израде ЛРС, начину рада и како су мотивисали грађане да се укључе у овај процес.